0

İdam Yolcusu Dilsiz

Bunu Altuğ Orgun , Perşembe, Nisan 21, 2011 tarihinde, şuraya yazdı: ,

Dünya dikey, ona göre hiç değilse. Ne kadar gidersen git, yine sıfır elinde. 6 yaşındayken yalnız kalmış ve hastalık oluşmuş beyninde. Olgunlaşmış... Onun da düşünceleri değil yüreği olgunlaşmış. Ama hala yalnızsın ve şimdi, oldun altmış. Düşüncelerini söylemekten yoksun, o anca düşünür; anlatamaz kalktığında annesine, o büyük düşünü. Ve kendi düşünde o olcak bi gün büyük bi düşünür, ancak hepsi lafta kalır ve bir gün ölür...

Şöyle ki... İşlediği suç epey bi büyüktür. Yakalanır ve ayakları onu idama götürür. Bağırmak ister, 'seni seviyorum' demek ilk ve son defa, annesine. Bu sırada oğlunun konuşması için, doktor peşindedir, annesi de... Yoktur yol, gözleri de kararır dilsiz garibin. Şimdi geçici de olsa, kördür de garibim. Ve bi anda tutar tüm dünyaya garezi; bağlarlarken boynuna halatı, haber alır annesi. Bi kaç damla akıtır, kuru tahtanın üstünden bizimki. Ve sorulur sessizce, "söyle nedir son isteğin?". Cevap veremez dudakları, açılıp kapanır. Annesinin sesini duyar ve birden ölüm kadar sararır. "Söyle nedir son isteğin? Söylesene be adam!"... Dayanır zorla... Gözleri açılır ve son bir kez daha dener... Ve ölmeden hemen önce ulaşır o büyük düşüne, ilk kez konuşmanın mutluluğunu hissedemeden; "Seni seviyorum anne."

"Ve hoşçakal..."
Hoşça kal...

|

0 Comments

Copyright © 2009 Asi Polis Hakkımızı sonuna dek ararız, adalet yerini bulur. Ha bu arada, temayı Laptop Geek yaptı. | FalconHive uyarladı.